Startfinanciering bij collectieve problemen

Komt er een vraag of probleem op je af wat een groot deel van onze leden aangaat? Het bestuur helpt graag en heeft budget om direct aan het begin een expert of jurist in te schakelen om de juiste strategie uit te stippelen. Doen dus!

Echte problemen voor blijven

Onze Vereniging heeft in haar verleden fondsen opgebouwd om (juridisch) te kunnen procederen als dat nodig was. Maar wanneer we ons werk goed doen als vereniging, dan ontstaan er juist heel weinig échte problemen. Dat is de afgelopen jaren ook zo gebleken; we hebben helemaal geen juridische kosten hoeven maken. Die koers zetten we graag voort!

Gezamenlijke problemen vroeg signaleren

Om de opgebouwde fondsen op een goede manier aan te wenden, biedt de vereniging startfinanciering aan voor leden die gezamenlijk tegen hetzelfde probleem aanlopen. De voorwaarden die wij hiervoor hanteren en de hoogte van het bedrag krijgen vorm. In ieder geval bieden wij deze hulp enkel helemaal aan het begin van het ontstaan van een dergelijk issue. Dus niet als er bijvoorbeeld al geprocedeerd wordt.

Hoe moet ik nu verder?

Dat is een veelgehoorde vraag van leden die aan het begin van een mogelijk probleemsituatie staan. Het doel van de startfinanciering is om direct aan het begin een helder antwoord te krijgen over een eventuele vervolgaanpak of een eerlijk advies om de kwestie verder te laten rusten.

Vraag het aan, die startfinanciering

Door in de beginfase direct een professional mee te laten kijken, krijg je snel zicht op de redelijke (on)mogelijkheden in het dossier. Zo dring je direct door tot de kern van de zaak en het brengt structuur aan in een eventuele vervolgaanpak met daarbij een reële kosteninschatting. Het bestuur staat open voor alle input van leden met een gezamenlijk probleem of gezamenlijke zorgen.

Vragen? Vragen!

Heb je een vraag, idee of wil je op de mailinglijst van deze projectgroep?