Projectgroep fusie Weesp – A’dam

De fusie tussen Weesp en Amsterdam zal ook voor woonarkeigenaren consequenties hebben. Vóór de fusie is afgerond, moeten we met alle woonarkbewoners van Weesp met de omgevingsvergunning aan de slag.

Amsterdam heeft een ander woonbotenbeleid

Om de effecten van afwijkend woonbotenbeleid voor te zijn (uitgestippeld door en vanuit Amsterdam) is het goed om je huidige rechten en plichten up-to-date te hebben in de vorm van een zogenaamde omgevingsvergunning. Onze inschatting is dat de afhandeling van de aanvraag van iedere woonbooteigenaar in Weesp voor zo’n omgevingsvergunning door het ambtelijk apparaat in Weesp niet afgehandeld kan worden.

Overleg met gemeente Weesp

Daarom zijn wij in overleg met de gemeente, maar dat loopt om begrijpelijke redenen sinds half maart stroef. Een andere zorg is dat het ambtelijk apparaat behoorlijk uitgedund lijkt te zijn en aanvragen voor omgevingsvergunningen van ca. 100 leden in Weesp zullen niet snel en soepel afgehandeld kunnen worden.

Heb jij connecties binnen de gemeente?

Wij proberen om met de gemeente een tijdelijke team binnen de gemeente in te richten dat de aanvragen voor omgevingsvergunningen snel en soepel kan afhandelen. Jouw hulp is daarbij nodig. Wij hebben contacten binnen de gemeente maar meer contacten is altijd beter.

Daarom hierbij de vraag aan een ieder die goede contacten heeft binnen de gemeente om de projectgroep te helpen want wij vragen iets bijzonders van de gemeente.

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag, een suggestie of een warm contact binnen de gemeente Weesp? Neem contact met ons op. Alvast bedankt!