Klem aan de kade - docu - woonarkbewoners - Amsterdam - ©esther janmaat & olaf schuur | 2doc

Documentaire: Klem aan de kade

Woonbootbewoners aan de rand van Amsterdam krijgen na een halve eeuw te horen dat ze het veld moeten ruimen voor grote investeerders die staan te trappelen om een gebied in de kleine gemeente Ouder-Amstel aan de rand van Amsterdam tot ontwikkeling te brengen. De economische belangen zijn groot. De bewoners weigeren te vertrekken en komen in opstand.

Fusie Weesp – Amsterdam

De documentaire vertelt over de jarenlange ellende waarin je als bewoner verzeilt kunt raken als je rechten om ergens te mogen liggen niet houdbaar lijken. Terwijl je dacht dat alles goed geregeld was…

Iets om altijd goed in de gaten te houden. Onze collega-verenigingen in Amsterdam waarschuwen de Weespers nu om, voordat de fusie een feit is, je zaakjes goed te regelen. Lees meer…

Bekijk de documentaire

Klem aan de kade - docu - woonarkbewoners - Amsterdam